Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след съвместна акция на ГДБОП, ДАНС

...
Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след съвместна акция на ГДБОП, ДАНС
Коментари Харесай

След акция на ГДБОП, ДАНС и МВР: Хванаха българин и македонец с над 130 кг марихуана на АМ „Тракия“

Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след взаимна акция на ГДБОП, ДАНС и ОД на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена на 14 февруари вечерта. Товя стана ясно от брифинг на прокуратурата. Задържани са двама души, на които следва да бъдат повдигнати обвинявания.

Единият от тях е 47-годишен жител на Северна Македония, който е бил осъждан преди този момент за контрабанда. Другият е 43-годишен български жител.

Установява се и съпричастта на други лица. Наказанията, които са планувани за обвиняванията, които следва да бъдат повдигнати, са от 5 до 15 години лишава не от независимост, както и санкции в размер 20 до 100 хиляди лв..

След получен сигнал за идно превозване на опиатите, които ще бъдат прекарани от Западна Европа в посока Турция. След определяне на транспортното средство, е извършена съгласуваност с шефа на ОД на МВР-Пловдив и с сътрудници от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " в София, са подхванати дейности.

Автомобилът се е движил по АМ „ Тракия “ в посока от София до Бургас. Автомобилът е спрян на 125 км на автомагистралата от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи. Открити са 24 кашона с политиетиенови пакети с тревиста маса.

Всеки един от пакетите е с тегло над кг. Шофьорът на колата - жител на Северна Македония, е декларирал, че превозва обувки., като по-късно е споделил, че изобщо не знае какво придвижва.

След установяването на нартичните субстанции са предприети дейности и в София. Претърсен е товарен автомобил, за който има данни, че е пренатоварена стоката, като не са открити опиати. Иззети са други вечествени доказателства. Задържано е едно лице, като е осъществено претършуване и на неговия адрес от ГДБОП.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР